Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει!!!!!


Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουν όλα

Ολα τα ευρήματα ερευνών το επιβεβαιώνουν: Η χώρα βυθίζεται στην αυτο-ανυποληψία. Ειδικότερα τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, καταγράφουν μία σχεδόν αναρχική στάση των Ελλήνων εναντίον όλων των θεσμών. Τίποτα δεν έχει μείνει αλώβητο. Οι Ελληνες έχουν φτάσει στο έσχατο επίπεδο αυτοεκτίμησης.

Ετσι, με κατεδαφιστική ένταση, αμφισβητούνται ακόμα και θεσμοί οι οποίοι κατεξοχήν εκπορεύονται- με τη λιγότερη δυνατή διαμεσολάβηση- από τους ίδιους τους πολίτες: τα κόμματα, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η βουλή, τα συνδικάτα.

Αλλά και θεσμοί συναίνεσης που προωθούν την εκπλήρωση διακυβευμάτων γενικής αποδοχής: από τους δικαστές, μέχρι τα σχολεία και την εκκλησία, τις τράπεζες, το χρηματιστήριο, τις επιχειρήσεις, τον ΣΕΒ, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, ακόμα και τον ΑΣΕΠ βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινωνικής αμφισβήτησης, βιώνοντας μια άνευ προηγουμένου κρίση εμπιστοσύνης. Αποτέλεσμα, βεβαίως, της εξακολουθητικής διάψευσης προσδοκιών και υποσχέσεων. Το ζήτημα, λοιπόν, τίθεται απόλυτα: Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουν όλα!!!!!!!!




Επιστροφή στο ημερολόγιο